Rengas- ja autonhuoltoketju Vianorin keräämästä rengasdatasta selviää, että lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista ajoi tänä kesänä kesärenkailla, joiden urasyvyys oli turvasuositusten puitteissa. Ympäri maata toimiva ketju mittasi touko-elokuussa yli 7000 asiakkaansa autojen alla olevat renkaat.

Vianorin rengasmittausdatan mukaan koko Suomessa mitatuista kesärenkaista 64 prosenttia oli hyvässä kunnossa, eli niiden urasyvyys oli yli neljä millimetriä. 36 prosentilla puolestaan oli autonsa alla renkaat, joissa on urasyvyyttä alle neljä millimetriä eli alle Autonrengasliiton turvasuosituksen.

Lain mukaan kesärenkaassa on oltava urasyvyyttä vähintään 1,6 millimetriä, mutta Autonrengasliiton mukaan riski joutua vesiliirtoon kasvaa ja jarrutusmatka pitenee useilla metreillä jo silloin, kun urasyvyyttä on jäljellä alle neljä millimetriä. Kuluneet renkaat ovat siis varsinkin märillä teillä turvallisuusriski.

– Juuri syksyllä hyväkuntoisista kesärenkaista on autoilijalle suurin hyöty, kun tiet ovat usein märkiä ja pitoa tarvitaan. Kuljettajan on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, missä kunnossa renkaat ovat. Sen mukaan sitten sovitetaan ajonopeus erilaisiin tilanteisiin ja keliolosuhteisiin, sanoo kuluttajakaupan johtaja Vesa Laitinen Vianorilta.

Hyväkuntoisen renkaan tuoma lyhyempi jarrutusmatka voi myös pelastaa hengen esimerkiksi hirven ilmestyessä tielle syyshämärässä.

Pääkaupunkiseudulla turvallisimmat renkaat

– Vianorilla renkaiden digitaalinen mittaus kuuluu palveluun, sillä renkaiden urasyvyyden tarkkailu saattaa yksinkertaisesti unohtua autoilijoilta, tai tietoa renkaiden ja auton turvallisuuteen vaikuttavista asioista ei ole. Olemme halunneet tehdä asian helpoksi, ja mittaustuloksista ja omien renkaiden kunnon vaikutuksesta ajoturvallisuuteen saa myös halutessaan puhelimeen raportin, kertoo Laitinen.

Pääkaupunkiseudun Vianoreissa mitatuista renkaista oli hyväkuntoisia yhteensä 70 prosenttia. Alueiden ja kaupunkien väliset erot renkaiden kunnossa olivat paikoin suurehkoja, sillä esimerkiksi Rovaniemellä mitatuista renkaista oli hyväkuntoisia 46,5 prosenttia ja Joensuussa 51 prosenttia. Suurin osuus turvallisia renkaita oli Helsingin Suutarilan Vianorin asiakkailla – siellä mitatuista renkaista huimat 88,5 prosenttia oli hyväkuntoisia.

Lähde: News Cision


Muuta mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Cappuccino – Suosittu kahvin harrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Asuntomarkkinoista on tärkeää ottaa huomioon

Asuntomarkkinat ovat myös tärkeä osa asunnon ostamista ja sijoittamista. Asuntomarkkinoiden kehitys voi vaikuttaa asuntojen hintoihin ja vuokratuottoihin. Asuntomarkkinoiden kehitykseen vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten talouden tilanne, väestön kasvu ja muuttoliike.

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *