• Bridgestone toimittaa yksinoikeudella renkaat Maseratin uuteen superautoon, MC20:een.
  • Bridgestone kehitti Potenza-renkaat tukemaan MC20:n käsiteltävyyttä, hallittavuutta, dynaamisia ajo-ominaisuuksia ja kokonaissuorituskykyä.
  • Bridgestonen edistyksellinen virtuaalitekniikkaan perustuva renkaan kehitysprosessi on entistä tehokkaampi ja vastuullisempi.

Bridgestone on valittu toimittamaan yksinoikeudella renkaat Maseratin uuteen superautoon, MC20:een. Kahden toimialajohtajan välisen yhteistyön ansiosta Maseratin uuden MC20:n uskomaton suorituskyky vielä paranee Bridgestonen räätälöidyillä Potenza-renkailla.

Suorituskyvyn äärirajoille

Kehittäessään uutta, hämmästyttävää MC20-superautoaan Maserati vaati renkailta auton ominaisuuksia vastaavaa poikkeuksellista suorituskykyä. Maseratin pitkäaikainen kumppani Bridgestone vastasi haasteeseen suunnittelemalla autoon räätälöidyt Potenza-renkaat.

MC20 esittelee Maseratin uusimpia teknisiä ja suunnitteluinnovaatioita ja merkitsee nousua aivan uudelle suorituskyvyn tasolle aiempiin malleihin verrattuna. Bridgestonen Potenza-renkailla on merkittävä rooli MC20:n räjähtävän suorituskyvyn valjastamisessa. Niiden epäsymmetrinen pintakuvio parantaa ohjausvastetta ja vakauttaa kaarrekäyttäytymistä, uusi kumiseos parantaa pitoa ja kulutuspinnan keskiosan profiili takaa kosketusalueen tasaisemman paineen jakauman kaarteissa. Tämän suorituskykyisen renkaan ominaisuudet takaavat optimaalisen hallittavuuden ja vakauden suurissa nopeuksissa – ja parantavat MC20:n kokonaissuorituskykyä.

Italialaiset moottoriurheilun legendat

Bridgestonen ja Maseratin pitkään kestäneen yhteistyön juuret ovat moottoriurheilussa. Bridgestonen Potenza-renkaat ovat saaneet alkunsa Formula 1 -sarjassa, ja Maseratille MC20 merkitsee paluuta kilpa-autojuurilleen. Uskomattomien tulosten saavuttaminen niin kilparadoilla kuin niiden ulkopuolella on kummankin yhtiön DNA:ssa.

Sekä Bridgestone että Maserati käyttivät mullistavaa virtuaalitekniikkaa kehittäessään ja testatessaan uutta MC20:tä ja siihen räätälöityjä renkaita omissa T&K-keskuksissaan. Bridgestonen itsensä kehittämä virtuaalinen renkaanmallinnustekniikka nopeutti kehitysprosessia, vähensi sen ympäristövaikutuksia kuluttamalla vähemmän resursseja ja mahdollisti koko projektin nopeamman valmistumisen. Tehokkaan prosessin ansiosta MC20:n muotoilu valmistui noin 24 kuukaudessa. Innovatiivisten, vastuullisten teknologioiden käyttö on molemmille toimialajohtajille tärkeää, ja MC20:n sähköisen version on määrä tulla markkinoille lähitulevaisuudessa.

Bridgestone EMIAn Steven De Bock, VP Consumer Replacement and OE, kommentoi julkistusta: ”Nämä Euroopassa kehitetyt, testatut ja valmistettavat Potenza-renkaat on suunniteltu vastaamaan Maseratin tiukkoihin vaatimuksiin. Kehitimme yhteistyössä Maseratin kanssa renkaan, jonka avulla Maserati MC20:n tehoista, hallittavuudesta ja urheilullisuudesta saa kaiken irti.”

”MC20-projekti on uusin luku Bridgestonen ja Maseratin välisessä edistyksellisessä yhteistyössä. Meillä on yhteinen intohimo innovointiin ja laadukkaaseen toimintaan, ja haluamme tarjota asiakkaillemme huipputuotteita, jotka tuovat erinomaisia tuloksia. Sekä uusi Maserati MC20 että räätälöidyt Bridgestone Potenza -renkaat on suunniteltu Italiassa, ja ne sopivat täydellisesti yhteen. Bridgestone suunnitteli urheilullisen renkaan, joka tukee ja parantaa MC20:n uskomatonta suorituskykyä”, sanoo Federico Landini, Maserati Vehicle Line Executive, Sports Cars.

Lähde: News Cision

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *