Continental on ensimmäinen rengasvalmistaja, joka aloittaa PET-muovipulloista aivan uudenlaisella prosessilla valmistetun, kierrätetyn polyesterilangan tuotannon. Korkean suorituskykyyn yltävää materiaalia tullaan käyttämään ensimmäiseksi Continentalin valikoiduissa PremiumContact 6 ja EcoContact 6 kesärenkaissa sekä AllSeasonContact renkaissa. Materiaali korvaa perinteisen polyesterin renkaiden runkomateriaalina. Henkilöauton vakiorengassarjaan on käytetty noin 40 kierrätettyä PET-muovipulloa.

Syyskuussa 2021 Continental paljasti ContiRe.Tex -teknologian ensimmäistä kertaa. Teknologia hyödyntää polyesterilankaa, joka on saatu kierrätetyistä PET-pulloista ilman kemiallisia välivaiheita ja muita kierrätystapoja. Tämä tekee menetelmästä erittäin tehokkaan verrattuna muihin perinteisiin valmistustapoihin, joissa kierrätetyistä PET-pulloista valmistetaan polyesterilankaa. Teknologiassa käytetyt pullot tulevat alueilta, joilla ei ole suljettu kiertoa. Kierrätysprosessin osana pullot lajitellaan ja puhdistetaan mekaanisesti korkkien poistamisen jälkeen. Mekaanisen murskaamisen jälkeen PET jalostetaan edelleen rakeiseksi ja lopulta kehrätyksi kierrätyslangaksi.

”Käytämme premium-renkaissamme ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja. Jatkossa renkaisiin käytetäänkin PET-pulloista kierrätysprosessin kautta saatua polyesterilankaa. Toimme ContiRe.Tex-teknologian tuotantoon vain kahdeksassa kuukaudessa. Olen ylpeä tiimistämme ja tästä merkittävästä saavutuksesta”, kertoo Ferdinand Hoyos, joka vastaa Continentalin liiketoiminnasta Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa (EMEA). Hän jatkaa, “olemme jatkuvasti lisäämässä uusiutuvien ja kierrätettyjen materiaalien osuutta renkaissamme. Viimeistään vuonna 2050 haluamme käyttää ainoastaan uusiutuvia materiaaleja rengastuotannossamme.”

Ensimmäiset kierrätetyistä PET-pulloista valmistetut renkaat nyt saatavilla

Kaikki tuotelanseerausvaiheessa ContiRe.Tex-teknologialla valmistetut renkaat tulevat Continentalin rengastehtaalta Lousadosta, joka sijaitsee Portugalissa. ContiRe.Tex-teknologian tunnistaa erityisestä logosta renkaan sivuseinässä (”Contains Recycled Material”).

PETistä valmistettua polyesterilankaa on jo käytetty jo pitkään renkaiden valmistuksessa henkilö- ja kevytkuorma-autoissa. Tekstiilinauhat vaimentavat renkaan sisäisen paineen voimat ja pysyvät mittavakaina jopa suurissa kuormituksissa ja korkeissa lämpötiloissa. Jotta renkaiden tuotanto, käyttö ja kierrätys olisi vieläkin energiatehokkaampaa ja ympäristöystävällisimpää, Continental jatkaa tiiviisti vaihtoehtoisten materiaalien etsimistä rengastuotannossaan.

Syyskuussa 2021, ensiluokkainen rengasvalmistaja lanseerasi ensimmäisenä IAA MOBILITY-tapahtumassa Conti GreenConceptin, joka käyttää rungossa polyesteria kierrätetyistä muovipulloista. Continental kehitti myös ContiRe.Tex-teknologiaa hyödyntävän renkaan sähköiseen Extreme E kilpa-ajosarjaan, jonka toinen kausi käynnistettiin helmikuussa 2022. Tour de Francen huoltoautot tullaan tänä vuonna varustamaan yksinomaan ContiRe.Tex-renkailla.

Continental alustavasti tarjoaa ContiRe.Tex-teknologialla varustettuja PremiumContact 6, EcoContact 6 ja AllSeasonContact- renkaita viidellä eri rengaskoolla.

Tällä hetkellä saatavana olevat ContiRe.Tex- tuotteet ja halkaisijat:

PremiumContact 6EcoContact 6AllSeasonContact
225/45R17 91Y205/55R16 91V205/55R16 91H
225/40R18 92Y195/65R15 91V225/45R17 94V
235/45R18 98Y205/60R16 96H XL205/60R16 96H
235/40R19 96Y185/65R15 88H215/65R16 102V
245/40R19 98Y XL235/55R18 100V235/55R19 105V

Lähde: Continental 


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *