Kesärenkaiden vaihtokausi on kiivaimmillaan ja moni autoilija pohtii tällä hetkellä, ovatko oman auton renkaat tarpeeksi hyvässä kunnossa tulevaan ajokauteen. Kamux Tampere Lielahden automyyjä Minttu Kuismanen nostaa esiin selkeät merkit, joista tietää, ettei rengasta tulee enää käyttää. Myös autokaupoille lähdettäessä renkaiden kunnolla on väliä, sillä ne vaikuttavat suoraan auton jälleenmyyntiarvoon.

Työssään autojen parissa Kuismanen näkee paljon vaihtelevassa kunnossa olevia renkaita asiakkaiden tuodessa autojaan myyntiin. Hän muistuttaa, että tietyt merkit täyttävä kesärengas ei ole enää turvallinen.

”Ensin kannattaa aina silmäillä rengas ja tarkistaa, että siinä ei ole halkeamia, kulutuspinnat ovat kunnossa, eikä niissä ole sileitä kohtia. Runkovika renkaassa voi olla vaarallinen ja rengas voi jopa räjähtää ajossa”, Minttu Kuismanen muistuttaa.

Myös rengaspaineiden tarkistaminen on tärkeää. Rengaspaineet ovat auto- ja painokohtaisia ja oikea paine löytyy yleensä bensatankin kannesta ja huoltokirjasta.

Rengaspaineiden lisäksi on hyvä tarkistaa, täristävätkö renkaat tai vetääkö auto sivuun. Jos jompikumpi näistä on ongelma, kannattaa asioida asiantuntijan luona. Kuismasen mukaan kannattaa ottaa muutama tärkeä asia huomioon, jos vaihtaa renkaat itse.

”Rengasta asentaessa on tärkeää varmistaa, että levyjen väliin ei jää hiekkaa. On myös hyvä muistaa, että renkaat olisi hyvä jälkikiristää noin 100 kilometrin ajon jälkeen”, automyyjä ohjeistaa.

Renkaat näkyvät auton vaihtoarvossa

Autokaupoille mentäessä renkailla on myös iso rooli. Vaikka saattaisi olla houkutus myydä oma auto niillä vanhoilla renkailla, se ei monesti Kuismasen mukaan kannata.

”Huonot renkaat ovat liikenteessä turvallisuusriski ja autoa ei missään tilanteessa voi myydä eteenpäin huonoilla renkailla. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli asiakkaan tuomassa vaihtoautossa on huonossa kunnossa olevat renkaat, uusien renkaiden hinta vähennetään yleensä suoraan autosta maksettavasta hinnasta. Rengasprofiilista riippuen tämä tarkoittaa 500–1 500 euroa”, Kuismanen toteaa.

Lähteet: Kamux / News Cision


Muuta luettavaa muualta:

Tietoa Apple iPhone 13 -älypuhelimesta

iPhone 13 on Applen 14. syyskuuta 2021 julkistama ja 24. syyskuuta julkaisema älypuhelin. Älypuhelimen muut versiot ovat iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max.

Älypuhelimessa on kuusiydinprosessori ja 6,1 tuuman näyttö. Tallennustilaa on valittavana 128, 256 tai 512 gigatavua. Keskusmuistia on neljä gigatavua. Puhelimessa on kaksi takakameraa, joista toinen on ultralaajakulmakamera. Sekä takakameroiden että etukameran tarkkuus on 12 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 3 240 milliampeerituntia. Se tukee 20 watin latausta ja 15 watin langatonta MagSafe-latausta. Älypuhelin on pölyn- ja vedenkestävä, ja sen IP-luokitus on 68. Käyttöjärjestelmänä on iOS 15, joka on päivitettävissä iOS 15.1 -versioon.

Apple Pay maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset

Apple Pay maksaminen on helppoa. Teet ostoksia helposti ja turvallisesti omalla iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi tai Mac-tietokoneellasi. Maksaminen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa on mahdollista näillä laitteilla yhdellä kosketuksella tai vilkaisulla, ilman,että sinulla on muovikorttia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *