Goodyear on valittu viralliseksi rengastoimittajaksi FIA:n WTCR (World Touring Car Cup) -sarjaan. FIA:n virallisen tarjouskilpailun jälkeen Goodyear valittiin sarjan yhteistyökumppaniksi seuraaviksi kolmeksi vuodeksi kausille 2020–2022.

Vuoden 2020 WTCR -kaudella järjestetään kymmenen kisaa kolmella mantereella. Osakilpailut järjestetään Marokossa, Unkarissa, Saksassa, Slovakiassa, Portugalissa, Espanjassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Macaossa sekä kauden päättävä finaali Malesiassa. Kisatapahtumien aikana järjestetään kolme lähtöä, joten kisakalenteriin mahtuu 30 erittäin tasaista, kovaa kisaa.

Goodyear toimittaa uusimman sukupolven Goodyear Eagle F1 SuperSport -kisarenkaansa sekä sileinä että sadekelin versiona 2020 WTCR -kauden avauksesta alkaen, joka järjestetään Marrakeshissa huhtikuussa.

FIA:n WTCR (World Touring Car Cup) -sarjaa järjestää Discoveryn omistama Eurosport Events ja hallinnoi FIA. Sarjassa kilpaillaan suorituskykyisten tuotantoautojen kisaversioilla. Sarjassa ovat mukana mm. Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai ja Lynk & Co. Yhteistyön myötä Goodyear saa myös huomattavaa näkyvyyttä sekä kisatapahtumissa että Eurosportin mediakanavilla.

WTCR-sarjan järjestäjän Eurosport Eventsin johtaja François Ribeiro sanoi: ”Goodyearilla on pitkä ja menestyksekäs historia moottoriurheilun parissa, ja olemme hyvin ylpeitä siitä, että se valitsi WTCR:n kansainväliseksi moottoriurheilun lippulaivaksi. Discovery ja Goodyear tulevat tekemään koko vuoden ajan hyvin aktiivisesti töitä yhdessä yhdistääkseen tämän legendaarisen merkin takaisin kilpailuyhteisöön, laadukkaaseen sisältöön ja laajaan valikoimaan erittäin luovia aktivointitoimia. Emme epäile lainkaan, etteikö Goodyear olisi ensiluokkainen kumppani WTCR:n teknisellä ja markkinointipuolella.”

Goodyearin Mike Rytokoski, Vice-President and Chief Marketing Officer, Goodyear Consumer Europe, totesi seuraavaa: ”Lähdemme innolla tekemään yhteistyötä Eurosportin ja FIA:n kanssa FIA WTCR -sarjan virallisena rengastoimittajana. Tämä täydentää vastikään tekemäämme paluuta kansainvälisen moottoriurheilun pariin FIA:n kestävyysajon maailmanmestaruussarjan kautta. Näin Goodyear pääsee myös luomaan yhteyden faneihin useissa maissa ja todistamaan Goodyear Eagle F1 SuperSport -kisarengasmalliston suorituskyvyn.”

Goodyearilla on pitkä historia huipputason moottoriurheilusta. Se on voittanut 368 Formula ykkösten Grand Prix -kisaa, enemmän kuin mikään muu rengasvalmistaja. FIA WTCR -sopimus herättää uudelleen muistot Goodyearin voitokkaista perinteistä moottoriurheilussa WTCR-sarjaa edeltäneessä vakioautojen Euroopan mestaruussarjassa, jossa kisattiin 1970- ja 1980-luvuilla. Viime vuosina Goodyear on ollut ainoa rengastoimittaja NASCAR-sarjassa ja ilmoitti viime vuonna paluustaan kansainväliseen moottoriurheiluun, kun se valittiin rengastoimittajaksi FIA:n kestävyysajon maailmanmestaruussarjaan ja Euroopan Le Mans -sarjaan.

Paluu moottoriurheilun pariin osui yksiin Goodyearin UUHP (ultra-ultra high-performance) -rengassegmenttiin kuuluvan Eagle F1 SuperSport -renkaan julkaisun kanssa. Tämä rengas on jo arvioitu parhaaksi rengasarvioita tekevän Tyre Reviews -verkkolehden tekemässä ensimmäisessä UUHP-rengastestissä

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *