Tiesitkö, että yksi napsautus voi kaapata laitteesi ja ajaa sinut konkurssiin? Joka päivä surffaamme verkossa ja etsimme jotain, luemme kirjoja, kuuntelemme kappaleita jne. Olemme kuitenkin riippuvaisia tästä kaikesta ja annamme 40-50 % ajastamme. Kuinka paljon ikinä surffaamme verkossa, kuten casino sivuilla, riskit ylittävät odotuksesi, varsinkin kun olet suojatun lähiverkon ulkopuolella, kuten lomalla. Tämän vuoksi kaikkien tulisi olla valppaita, koska huijarit, hakkerit ja roskapostittajat saattavat pettää sinua. Se voi olla sähköpostin liitetiedostona, ponnahdusikkunassa, klikkaa tästä, kysy salasanaa tai millä tahansa tavalla. Et tietenkään voi estää heitä, mutta jos otat vinkit suojellaksesi itseäsi, olet poissa heidän käsistään ja pysy turvassa verkossa. Verkkoturvallisuuteen liittyvien vinkkien ja temppujen lisäksi tervettä järkeä on käytettävä vaihtoehtona, jos sinua hyökätään. Se voi olla pahimmillaan kun teet ostoksia tai teet siirtoja, jos et ole suojattu. Tässä artikkelissa aion näyttää sinulle vinkkejä, joiden avulla voit pysyä turvassa verkossa surffaillessasi.

  1. Käytä yksilöllisiä salasanoja

Saman salasanan käyttäminen useille tileille kirjautumiseen saattaa tuntua helpolta ja kätevämmältä. Ainoa ongelma on, että se myös helpottaa hakkereiden asioita. Kun hakkerit varastavat käyttämäsi salasanan, he voivat päästä kaikille tileillesi.

Jotta voit olla turvassa verkossa, sinulla on oltava vahvat ja ainutlaatuiset salasanat. Sinulla on yllättävän monille verkkotileille talletettuja arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja. Rikolliset voivat käyttää näitä tietoja esimerkiksi identiteettivarkauksiin.

  1.  Kirjaudu ulos palveluista

Kun olet lopettanut pankkiistunnon tai toisen tilin, jolla sinulla on arkaluontoisia tietoja, kirjaudu ulos ja sulje selausikkuna. Tämä on erityisen tärkeää, kun olet nettikahvilassa tai muussa julkisessa paikassa kotisi turvallisuuden ulkopuolella.

Uloskirjautuminen auttaa vähentämään sivustojen välisten pyyntöjen väärentämishyökkäysten mahdollisuutta. Hyökkääjä voi saada selaimesi lähettämään pyyntöjä sivustoille, joille olet kirjautunut. He voivat esimerkiksi pyytää pankkisiirtoa.

  1. Pidä ohjelmistosi ajan tasalla

Ohjelmistot ovat ihmisten kirjoittamia, ja ihmiset tekevät virheitä. Tästä syystä ohjelmistoissa voi joskus olla puutteita, jotka vaarantavat Internetin turvallisuuden. Hakkerit voivat etsiä Internetistä tietokoneita, joissa on vanhoja ohjelmistoversioita, joissa on puutteita, ja sitten kohdistaa nämä tietokoneet erityisesti. Ota automaattiset päivitykset käyttöön suojautuaksesi näiltä verkkohyökkäyksiltä.

  1. Varo tietojenkalasteluhyökkäyksiä

Tietojenkalastelu on, kun hyökkääjä huijaa sinut avaamaan haitallisen linkin tai sähköpostin liitteen. Hyökkääjät käyttävät tietojenkalastelua tartuttaakseen laitteesi haittaohjelmilla tai varastaakseen kirjautumistietosi.

Jos saat epäilyttävän sähköpostin, ole varovainen. Ole erityisen varovainen ennen kuin napsautat linkkejä tai avaat liitteitä. Ja muista, että tietojenkalastelu ei tapahdu vain sähköpostitse – voit vastaanottaa tietojenkalastelulinkkejä myös tekstiviesteissä tai chateissa.

  1. Ota varmuuskopiot

Mitä jos laitteesi jonakin päivänä lukittuisi, etkä pääse käsiksi tärkeisiin asiakirjoihin, valokuviin tai videoihin? Ransomware tapahtuu. Ransomware on eräänlainen haittaohjelma, joka salaa laitteellasi olevat tiedostot ja vaatii lunastusmaksun salauksen purkamisesta. Ole turvassa verkossa ottamalla varmuuskopiot siltä varalta, että laitteesi joskus katoaa, varastetaan tai saa tartunnan.

  1. Varmista, että Internet-yhteytesi on suojattu. Käytä suojattua VPN-yhteyttä

Kun siirryt verkkoon julkisella paikalla, esimerkiksi käyttämällä julkista Wi-Fi-yhteyttä, PCMag huomauttaa, että sinulla ei ole suoraa hallintaa sen turvallisuudesta. Yritysten kyberturvallisuusasiantuntijat ovat huolissaan ”päätepisteistä” – paikoista, joissa yksityinen verkko muodostaa yhteyden ulkomaailmaan. Haavoittuva päätepiste on paikallinen Internet-yhteytesi. Varmista, että laitteesi on suojattu, ja jos olet epävarma, odota parempaa aikaa (eli kunnes voit muodostaa yhteyden suojattuun Wi-Fi-verkkoon) ennen kuin annat tietoja, kuten pankkitilinumerosi.

  1. Ole varovainen, mitä lataat

Kyberrikollisten päätavoitteena on huijata sinut lataamaan haittaohjelmia – ohjelmia tai sovelluksia, jotka sisältävät haittaohjelmia tai yrittävät varastaa tietoja. Tämä haittaohjelma voidaan naamioida sovellukseksi: mitä tahansa suositusta pelistä johonkin, joka valvoo liikennettä tai säätä.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *