Pohjoisen talvi voi tarjoja monenlaisia kelejä, mutta turvalliset renkaat auttavat autoilijaa pääsemään perille säässä kuin säässä. Laadukkaiden renkaiden ominaisuudet korostuvat erityisesti ääritilanteissa, ja jokapäiväiseen ajoon laaturenkaat tarjoavat polttoainesäästöjä, ympäristöystävällisyyttä ja ajomukavuutta.

– Turvallisuus on selkein syy, miksi kannattaa hankkia laadukkaat renkaat. Renkaat ovat auton ainoa kosketuspinta tiehen, ja varsinkin ääritilanteissa erinomaisella jää- ja lumipidolla on suuri merkitys, kiteyttää Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Mikko Järvinen.

Tekniikan Maailman viimeisimmässä (17/2020) talvirengasvertailussa oli parhaan ja huonoimman renkaan välillä eroa jarrutusmatkassa lähes 17 metriä jäällä jarrutettaessa. Autoilijan kannattaa myös muistaa, että keskieurooppalaiset kitkarenkaat eivät ole turvallisia Suomen talvessa, sillä niiden kumiseosta ei ole suunniteltu pakkasella käytettäväksi.

Laadukkaiden renkaiden ostaja saattaa myös hyötyä rengasvalmistajien lisäpalveluista, jotka tuovat lisäturvaa matkantekoon.

– Esimerkiksi kaikkiin Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaisiin saa myös ilmaisen Hakka-turvan. Se auttaa mahdollisissa rengasrikoissa. Renkaidemme kulutuspinnassa on lisäksi kätevä urasyvyysmittari, joka kertoo renkaan kulumisesta. Kun mittarin lumikidetunnus on kulunut pois, urasyvyyttä on jäljellä enää neljä millimetriä ja rengas on aika vaihtaa uuteen, jotta ajo on turvallista, Järvinen kertoo.

Vihreämpää ajamista

Premium-renkaiden ostaminen on yleensä myös kestävä ja vastuullinen ratkaisu. Nokian Renkailla tuotteiden tekninen laatu varmistetaan testaamalla ja tutkimalla renkaanvalmistuksen raaka-aineet, ja uusiutuvilla raaka-aineilla haetaan myös parannusta renkaiden ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.

–  Etsimme ja testaamme raaka-aineita, jotta löytäisimme biopohjaisia vaihtoehtoja ja siten parantaisimme renkaiden ympäristöystävällisyyttä. Samalla vähennämme haitallisten aineiden käyttöä, mikä lisää työturvallisuutta tuotannossa. Olimme alamme ensimmäinen yritys, joka luopui korkea-aromaattisista öljyistä, kertoo Järvinen.

Pohjoismaisilla nastattomilla talvirenkailla on myös pieni vierintävastus, joka merkitsee pienempää polttoaineenkulutusta tai sähköautoissa toimintasäteen kasvua ja siten päästöjen vähenemistä.

Hakkapeliitta-talvirengasperheestä löytyy renkaat kaikkiin talvikeleihin

Nokian Renkaiden talvirenkaat on kehitetty nimenomaan pohjoisiin oloihin, ja monipuolisesta valikoimasta on helppo löytää ominaisuuksiltaan sopivat renkaat kaikkiin talvikeleihin ja autoihin.

Nastaton Nokian Hakkapeliitta R3 -talvirengas sopii turvallisuutta, ajomukavuutta ja vihreämpää autoilua arvostavalle autoilijalle. Biomateriaalista valmistettujen pitokiteiden ansiosta rengas sopeutuu kelivaihteluihin ja tarjoaa pitoa myös jäällä. Tekniikan Maailman talvirengasvertailussa (17/2020) Nokian Hakkapeliitta R3 oli paras kitkarengas. Se soveltuu erinomaisesti myös hybrideihin ja täyssähköautoihin.

Nokian Hakkapeliitta 9 -nastarenkaassa käytetään kahta erityyppistä ja eri tavoin toimivaa nastaa: ulkoreunoilla olevat nastat on suunniteltu pitämään auto tiukasti tiellä liukkaissa kaarteissa ja kaistanvaihdoissa, keskialueen nastat maksimoivat pidon jarrutuksessa ja kiihdytyksessä. Ohjaustuntuma on vakaa ja äänitaso maltillinen, ja rengas käyttäytyy tasapainoisesti ja loogisesti myös ääritilanteissa.

– SUV-renkaidemme sivupinnassa käytetty Aramid-kuitu on tuttua luotiliiveistäkin. Se tuo katumaastureihin tarkoitetuille renkaille maksimaalista kestävyyttä vaativassa käytössä. Talvipito ja helppo käsiteltävyys puolestaan lisäävät ajomukavuutta, ajoitpa kaupungin kaduilla tai maaseudun sorapätkillä, Järvinen sanoo.

Hakkapeliitta-talvirengasperheestä löytyvät turvalliset ja kestävät vaihtoehdot myös paketti-, jakelu- ja matkailuautoihin. Kestävä Nokian Hakkapeliitta C3 -nastarengas helpottaa ammattilaisten arkea ja tarjoaa tasapainoisen pidon lisäksi vakaata ajettavuutta. Nokian Hakkapeliitta CR3 -kitkarengas varmistaa oivallisen talvipidon ja ajomukavuuden.

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *