Lamborghini on valinnut Bridgestonen Lamborghini Huracán STO:n rengastoimittajaksi. Bridgestone toimittaa superautoon räätälöidyt renkaat, jotka maksimoivat sen uskomattoman suorituskyvyn. Bridgestonen kestävän kehityksen mukainen virtuaalinen rengaskehitysprosessi auttoi pääsemään huipputuloksiin Covid-19-pandemiasta huolimatta.  Mittatilauksena maantiekäyttöön kehitettyjen Bridgestone Potenza ‑renkaiden ominaisuudet vastaavat vuonna 2021 lanseerattavan Huracán STO:n kilparatatason suorituskykyä.

Lamborghini on valinnut Bridgestonen rengastoimittajaksi vuonna 2021 lanseerattavaan superurheiluautoonsa Lamborghini Huracán STO.

Bridgestone on kehittänyt Huracán STO:hon räätälöidyn Potenza-renkaan, joka maksimoi Huracán STO:n pidon, käsiteltävyyden, hallittavuuden ja muut huippuominaisuudet.

Teknologian ja muotoilun täydellinen liitto

Lamborghinin Huracán STO ‑superautoon suunnitellut Bridgestonen Potenza-renkaat ovat syntyneet kahden alallaan johtavan yrityksen yhteistyönä. Lamborghini Huracán STO:n tavoin myös räätälöidyt Bridgestone Potenza ‑renkaat ovat tulosta teknologian ja muotoilun täydellisestä liitosta.

Keskeistä renkaan kyvylle maksimoida superurheiluauton suorituskyky on kuvio- ja urarakenteen yhdistelmä sekä alan huippua edustavien teknologioiden hyödyntäminen. Potenza-renkaiden epäsymmetrinen pintakuvio parantaa ohjausvastetta ja vakauttaa kaarrekäyttäytymistä, ja kulutuspinnan keskiosan profiili takaa kosketusalueen tasaisemman paineenjakauman kaarteissa. Nämä ratkaisut yhdessä uuden, pitoa parantavan kumiseoksen kanssa merkitsevät, että maantiekäyttöön kehitetyt renkaat vastaavat Huracán STO:n kilparatatason suorituskykyä.

Uusi projekti

Renkaiden kehitysprosessi vietiin läpi huipputuloksin Covid-19-pandemiasta johtuvista rajoituksista huolimatta tekemällä tiivistä yhteistyötä Lamborghinin kanssa ja hyödyntämällä virtuaalista kehittämisteknologiaa.

Bridgestonen virtuaaliset rengaskehitysvalmiudet osoittautuivat ratkaisevan tärkeiksi, jotta Potenza-renkaiden erinomainen suorituskyky voitiin varmistaa annetussa aikataulussa. Rengasvalmistaja testasi useita yhdistelmiä virtuaalisessa ympäristössään ja integroi renkaan käyttäytymisen ajoneuvon järjestelmään löytääkseen Lamborghinille parhaiten soveltuvan ratkaisun ajosimulaattorissa. Tuloksena oli prosessi, joka sujui alusta loppuun asti tehokkaammin ja kuormitti ympäristöä vähemmän.

Lamborghini Huracán STO:n tuotanto alkaa vuoden 2021 alussa. Maantiekäyttöön suunnitellun räätälöidyn Potenza-renkaan lisäksi Bridgestone toimittaa renkaasta kilparadoille suunnitellun, maantiekäyttöön hyväksytyn version, jossa hyödynnetään kilpa-ajoteknologioita ajoneuvon ratasuorituskyvyn maksimoimiseksi erityisesti kuivissa olosuhteissa.

Uutista kommentoi Steven De Bock, VP Consumer Replacement and OE, Bridgestone EMIA: ”Tiimillemme on ollut ilo tehdä ensimmäistä kertaa näin tiivistä yhteistyötä Lamborghinin kanssa, ja vielä näin mielenkiintoisessa projektissa. Huracán STO on uskomaton suunnittelun taidonnäyte, joka ansaitsee arvoisensa räätälöidyn renkaan. Voin ylpeänä sanoa, että Bridgestone on toimittanut juuri sellaisen huippurenkaan. On ollut mahtavaa tehdä töitä projektissa, joka edustaa niin monella tavalla teknologian kärkeä.”

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *