Goodyearin Rengasbarometri-tutkimus osoittaa, että monet suomalaiset eivät vaihda talvirenkaita ajoissa. Tämä voi olla laitonta ja aiheuttaa vaaratilanteita. Selvä enemmistö on kuitenkin sitä mieltä, että on tärkeää vaihtaa talvirenkaat jo ennen talvirengaspakon alkamista.

Rengasvalmistaja Goodyear kysyi uudessa tutkimuksessaan 1 000 suomalaiselta heidän tottumuksistaan talvirenkaiden vaihtamisen suhteen. Tulokset osoittavat, että yli puolet suomalaisista ei ole joskus ehtinyt vaihtaa talvirenkaita ennen ensimmäisiä liukkaita. Tavallisimmaksi syyksi mainittiin, ettei renkaiden vaihto aikaisemmin ollut tuntunut tarpeelliselta. Muita usein mainittuja syitä olivat, ettei renkaita oltu ehditty vaihtaa itse ja ettei liikkeestä oltu saatu aikaa renkaiden vaihtoon.

Jopa 81 prosenttia suomalaisista on kuitenkin sitä mieltä, että renkaiden vaihto on tärkeää tehdä hyvissä ajoin. Vain neljän prosentin mielestä se ei ole tärkeää. Yleisin haaste renkaiden vaihtoon liittyen on epätietoisuus siitä, milloin renkaat tulisi vaihtaa. Tämän mainitsee syyksi 46 prosenttia suomalaisista. 14 prosenttia on sitä mieltä, että suurin haaste on saada liikkeistä aika renkaiden vaihtoon.

– Talvirenkaiden vaihto ennen ensimmäisiä liukkaita on erittäin tärkeää, jotta teillä olisi turvallista liikkua. Siitä huolimatta yli puolet suomalaisista ei ole joskus ehtinyt vaihtaa talvirenkaita ajoissa. Liikenneturvallisuus on tärkeä osa Goodyearin työtä, ja talvikauden lähestyessä on tärkeää nostaa nämä asiat esiin. Rengasbarometri toteutetaan vuosittain, jotta saisimme paremman käsityksen suomalaisten talvirenkaisiin ja renkaiden vaihtoon liittyvistä näkemyksistä. Siten voimme myös kannustaa autoilijoita valmistelemaan autonsa talvisäätä ja -olosuhteita varten, sanoo Claes Hedström, General Manager Sales Consumer Nordic.

Goodyearin vinkit ennen renkaiden vaihtoa

Tarkista talvirenkaat ennen suunniteltua vaihtoa
Tarkista talvirenkaat hyvissä ajoin ennen suunniteltua vaihtoa nähdäksesi, onko niitä tarpeen uusia. On tärkeää varmistaa, että renkaat ovat hyvässä kunnossa. Henkilöautojen ja kevyiden ajoneuvojen renkaiden urasyvyyden on talviolosuhteissa oltava vähintään 4 millimetriä. Muista mitata renkaat monesta kohdasta ja tarkistaa myös niiden yleiskunto.

Ole ajoissa liikkeellä
On tärkeää olla ajoissa liikkeellä, jotta ehdit vaihtaa talvirenkaat ennen lumen ja jään tuloa. Tarkista nykyiset talvirenkaat ja varaa aika liikkeeseen ajoissa välttääksesi renkaidenvaihdon myöhästymisen.

Varastoi renkaat oikein
Huolehdi kesärenkaistasi talvikauden aikana varastoimalla ne oikein. Renkaat kestävät pidempään, kun varastoit ne niille tarkoitetuissa pusseissa vaakatasossa (ei koskaan kulutuspinta alaspäin). Vältä myös kosteita tai öljyisiä pintoja äläkä altista renkaita lämmölle tai auringonvalolle. Jos kotonasi ei ole varastotilaa, kysy vaihtoehdoista rengasmyyjältäsi. Monet Goodyear-jälleenmyyjät tarjoavat myös rengashotellipalvelua.

Lähde: Goodyear


Muuta luettavaa muualta

Helsingin jätkäsaaren uusi Länsiterminaali 2

Länsiterminaali 2 on Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva matkustajaterminaali, joka on osa Länsisatamaa. Rakennus valmistui helmikuussa 2017 täydentämään lähellä sijaitsevaa vanhempaa Länsiterminaalia ja toi satama-alueelle kaksi uutta laivapaikkaa. Länsiterminaali 2:stä liikennöivät Tallinkin M/S Star ja M/S Megastar sekä Eckerö Linen M/S Finlandia.

Kahvipavun koostumus

Kahvipapu sisältää vettä, aminohappoja, sokereita, hiilihydraatteja, kuitua, proteiineja, orgaanisia happoja, mineraaleja, lipidejä, kofeiinia ja trigonelliinia. Paahdetussa kahvissa on myös fenolihappoja, flavonoideja ja lignaaneja. Paahtaminen tuottaa kahviin melanoideja. Paahdetun kahvin ja paahtamattoman, vihreän kahvin koostumukset eroavat toisistaan huomattavasti.

Mikä on kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on kryptografiaan perustuva digitaalinen virtuaalivaluutta. Kryptovaluuttoja on nykyisin yli 5000 kappaletta, ja uusia syntyy koko ajan. Niistä tunnetuin on vuonna 2008 syntynyt Bitcoin. Bitcoinin lisäksi on olemassa useita satoja erilaisia kryptovaluuttoja, joita yleensä kutsutaan vaihtoehtovaluutoiksi.

Pidä huolta itsestäsi

Samalla kun aikuisten vapaa-aika ja elintaso kohoaa, on entistä tärkeämpää myös huolehtia itsestään, se tarkoittaa myös oman ruokailun tarkempaa vahtimista ja miettimistä. Tosiasia nimittäin on, että suomalaiset elävät entistä pidempään, ja meidän on myös oltava työkuntoisia entistä vanhemmiksi. Tuohon oman ruokailun kehittämiseen löytyy kyllä työkaluja netistä, kuten reseptinurkka, joka tarjoaa helppoja kotireseptejä ihan aloittelevillekin kotikokeille, ja vielä yleensä gluteenittomina. Samalla voisit miettiä, että oletko ajan tasalla vitamiineista ja hivenaineista?

Jos vaikka ajattelet omaa itseäsi sijoituskohteena, voiko parempaa kohdetta edes olla? Ja jos sitten jossain vaiheessa käy arjessa, että rahasta on tiukkaa – markkinoilta kyllä saa lainaa hetkellisiin tarpeisiin, mutta käytä hetki aikaa tehdessäsi valintaa, sillä niitä laina- ja vippivaihtoehtoja kyllä löytyy.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *