Nokian Renkaiden Yhdysvaltain-tehtaan tuotantorakennus on saanut LEED v4 Silver -ympäristösertifikaatin osoituksena energia- ja ympäristötehokkuudestaan. Tennesseen Daytonissa sijaitseva tehdas avattiin vuosi sitten, ja sen kaupallinen tuotanto käynnistyi tammikuussa 2020.

Tuotantolaitos sai LEED v4 Silver -sertifikaatin useiden kestävää kehitystä tukevien ratkaisujensa vuoksi. Näitä ovat muun muassa

  • älykäs, energiaa säästävä rakennusautomaatio
  • ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit
  • tehokkaat veden ja jätteiden hallintajärjestelmät
  • sähköautojen latauspisteet pysäköintialueella
  • uusiutuvan energian tuottaminen aurinkopaneeleilla. Paneelit tuottavat kolme megawattia aurinkoenergiaa suorassa auringonvalossa.

”Olemme ylpeitä saadessamme U.S. Green Building Councilin myöntämän LEED v4 Silver -sertifikaatin, joka vahvistaa Nokian Renkaiden edelläkävijyyttä vastuullisuudessa”, toteaa hankinnasta, tuotannosta ja toimitusketjusta vastaava johtaja Adrian Kaczmarczyk.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailman yleisin ympäristötehokkaiden rakennusten sertifiointijärjestelmä. LEED-sertifioidut rakennukset käyttävät vähemmän energiaa ja vettä, tuottavat vähemmän jätettä, niiden sisäilman laatu on parempi ja ne kuormittavat yhteisönsä ympäristöä vähemmän.

Nokian Renkaat pyrkii olemaan alansa johtava toimija vastuullisuudessa. Yritys on jo vähentänyt tuotantolaitostensa hiilidioksidipäästöjä 44 prosentilla kuudessa vuodessa, ja sen CO2-päästöjen vähentämistä koskevat Science Based Targets -tavoitteet (SBT) hyväksyttiin rengasalan ensimmäisenä yrityksenä.

Lähde: News Cision


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *