Nokian Renkaiden Espanjan testikeskuksen Visitor Center -päärakennus on saanut LEED v4 Platinum -sertifikaatin onnistuneesta ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja suunnittelusta. Kyseessä on korkein mahdollinen LEED-sertifikaattitaso. Yhtiö on aiemmin ilmoittanut LEED v4 Gold- ja Silver -sertifikaateista hallinto- ja tuotantorakennuksilleen Yhdysvalloissa.

Nokian Renkaiden 300 hehtaarin testikeskus sijaitsee Santa Cruz de la Zarzassa, pienessä kylässä noin tunnin ajomatkan päässä Madridista etelään. Testikeskuksen alueella on 10 testirataa ja aurinkoenergialla toimiva päärakennus. Sertifiointitarkastajat korostivat päärakennuksen innovaatioita ja korkeatasoista toteutusta niin suunnittelussa, energiatehokkuudessa kuin sisätilojen laadussa korkean sertifiointitason avaintekijöinä.

”Haluan kiittää upeaa tiimiämme sekä Espanjassa että Suomessa. Tiimin työn tuloksena meillä on tämä upea, kaunis ja ainutlaatuinen testikeskus ja sen toimintaa tukevat rakennukset”, sanoo Nokian Renkaiden teknologiaprojektien johtaja Juha Pirhonen.

Innovatiivinen muotoilu säästää vettä ja energiaa

Platina on erinomainen tulos LEED v4 -sertifioinnissa. Rima on asetettu korkealle ja saimme hyviä pisteitä varsinkin erittäin hyvästä energiatehokkuudesta ja energiaratkaisujen suunnittelusta”, Pirhonen kertoo.

Aurinkopaneeleita on asennettu koko testikeskuksen alueelle ja niiden tuottamasta sähköstä 21 % menee päärakennuksen käyttöön. Suunnittelun innovaatioita olivat muun muassa kestävä jätevesien hallinta kasteluun käytettävän huleveden avulla sekä vedenkulutusta vähentävien vesilaitteiden asentaminen.

Luonnonsuojelualue testikeskuksen lähelle

Nokian Renkaat on perustanut 25 hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen testikeskuksen läheisyyteen. Alueella on haukkojen ja pöllöjen pesimätalo sekä vesielementtejä linnuille. Lintujen pesintää ja elämää seurataan alueella kolmen vuoden ajan. Alueelle istutetaan tammia ja muita puita.

Nokian Renkaat myös tutkii Espanjassa yhdessä paikallisten yliopistojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa guayulea, uutta vaihtoehtoista lähdettä luonnonkumille renkaiden raaka-aineena. Testikeskuksen lähellä sijaitsevia viljelmiä hoitavat paikalliset maanviljelijät.

Lähde: News Cision

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *