• Tekniikan Maailma 6B/2023 -lehti vertaili kesärengaskauden uutuudet ja tutut mallit.
  • Continental PremiumContact ™ 7 nousi kauden uutuustuotteena kirkkaasti kärkeen keräten täydet viisi tähteä.
  • Vertailutulosten mukaan ”voittaja Continental oli poikkeuksellisen ylivoimainen”.

Tekniikan Maailman vertailussa oli mukana kymmenen eri valmistajan kesärengasta eri hinta- ja laatuluokista kokoluokassa 225/45 R17 sekä nopeusluokissa W ja Y. Vertailuun valikoitiin kultakin valmistajalta rengas, joka on suunniteltu tavalliseen perheautoiluun, mutta edustaa samalla valmistajan parasta osaamisten erityisesti turvallisuuden suhteen.

Pisteitä jaettiin osa-alueilla jarrutuspito märällä ja kuivalla pinnalla, ajettavuus märällä, ajokäytös kuivalla, ajettavuuspito märällä, melu, vesiliirto sekä vierintävastus.

Kauden uutuustuote Continental PremiumContact™ 7 oli testin ainoa täyden kympin rengas jokaisessa märän kelin kokeessa. Samoin kuivalla asfaltilla Continental oli testin paras. Kokonaisarvosanaksi tuli 9,4, jolla Continental PremiumContact™ 7 ansaitsi myös kesärengasvertailun ainoana täydet viisi tähteä.

Testaajien mukaan ”Continental on märällä asfaltilla harvinaisen hieno ajettava. Se ohjautuu tarkasti, käyttäytyy rauhallisesti, ja pitoa riittää jarrutuksissa ja mutkissa”. Kuivalla asfaltilla ajossa kiitosta tuli erityisesti pidosta ja varmasta ohjautuvuudesta kovimmissakin väistötilanteissa.

LÄHDE/MyNewsDesk: Tekniikan Maailma 6B/2023 kesärengasvertailu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *