Volvo Cars haastaa perinteisen kesä- ja talvirengaskäytännön varustamalla täyssähköautonsa Pohjois- ja Keski-Euroopassa Recharge-renkailla, joita voi käyttää ympäri vuoden.

Tämä vakiorengassarja hallitsee turvallisesti monipuolisemmat sää- ja tieolosuhteet kuin perinteiset kesä- tai talvirenkaat. Volvo haluaa lisäksi tehdä asiakkaiden elämästä yksinkertaisempaa poistamalla renkaidenvaihtoon liittyvän vaivannäön. Ratkaisu vähentää myös CO2-päästöjä.

Recharge-renkaat ovat ensimmäiset ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut renkaat, joilla on A-luokan energiatehokkuus. Tämä innovaatio noudattaa Volvon linjausta tarjota koko ajan enemmän kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

Recharge-renkailla varustetulla Volvo XC40 -täyssähköautolla ajaminen voi vähentää energiankulutusta jopa 8 prosenttia ja pidentää keskimääräistä toimintamatkaa talvirenkailla ajamiseen verrattuna*.

Kun yhä useammat asiakkaat käyttävät vain yhtä rengassarjaa ympäri vuoden, alumiinivannetuotantoa voidaan vähentää, mikä tuo lisää ilmastollisia etuja.

“Sähköautoissa renkaiden matala vierintävastus on tärkeämpi ominaisuus kuin perinteisissä autoissa, koska sillä on suurempi vaikutus kulutukseen ja toimintamatkaan. Tavallisesti tämä koskee kesärenkaita, mutta me otimme huomioon myös talvikuukaudet ja saavutimme huomattavia etuja sekä asiakkaille että ympäristölle”, sanoo Volvon kestävän kehityksen keskuksen johtaja Gisela Blomkvist.

Perinteiset kesä- ja talvirenkaat eivät ole suuressa osassa Eurooppaa aina turvallisin vaihtoehto, kun tarkastellaan todellisia sää- ja tieolosuhteita.

Volvon turvallisuusasiantuntijat ovat havainneet, että perinteisten kesä- tai talvirenkaiden käyttö on vähemmän turvallista, kun olosuhteet ovat kuivat tai märät ja lämpötila on nollan tienoilla. Näissä olosuhteissa Recharge-renkaat ovat turvallisin vaihtoehto.

Recharge-renkaat on kehitetty erityisesti Volvon Recharge-mallistoa varten, ja ne tarjoavat tasapainoista ja turvallista suorituskykyä ympäri vuoden. Ne ovat erityisen toimiva ratkaisu, kun sää- ja tieolosuhteet vaihtelevat jatkuvasti.

“Täydellisessä maailmassa heräät aamulla, katsot ulos ikkunasta, kuuntelet säätiedotteen ja asennat autoosi olosuhteisiin sopivat renkaat. Tämä ei tietenkään ole käytännöllistä eikä mahdollista, joten Recharge-renkaat tarjoavat tasapainoisimman vaihtoehdon, joka pitää asiakkaat turvassa ympäri vuoden”, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen asiantuntija Jan Ivarsson.

Recharge-renkaat eivät kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille. Perinteiset kitka- tai nastarenkaat ovat turvallisin ratkaisu asiakkaille, jotka asuvat tai käyvät alueilla, joilla talviolosuhteet ovat ankarat ja lumella tai jäällä ajaminen on yleistä. Tällaisia renkaita on edelleen saatavilla lisävarusteena.

Huomautuksia toimittajille:

  • *XC40 Recharge -täyssähköautossa sähkökäytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä voidaan vähentää tasosta 92 g/km tasoon 84 g/km (EU-28), kun ajetaan Recharge-renkailla kitkarenkaiden sijaan, joilla on C-luokan energiatehokkuus.
  • Recharge-renkaat tulevat vakiovarusteeksi kaikkiin Volvon täyssähköautoihin seuraavilla markkinoilla: Alankomaat, Belgia, Islanti, Itävalta, Latvia, Liettua, Moldova, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta, Ukraina, Unkari ja Viro.
  • Tällä hetkellä XC40 Recharge -täyssähköautossa ovat vakiona kesärenkaat yllä mainituilla markkinoilla.

Lähde: News Cision


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Hoitoa lemmikille kellonajasta riippumatta

Pohjoisen Suomen alueella on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla sairaalatasoista hoitoa lemmikkieläimille kellonajasta riippumatta, vuoden kaikkina päivinä. Uudistuneen Pohjois-Suomen Eläinsairaalan (entinen Eläinsairaala Evidensia Oulu) laajennetut tilat on remontoitu varta vasten moderniin eläinsairaalatoimintaan sopiviksi, ja ne otetaan virallisesti käyttöön maanantaina 29.7. Eläinsairaala palvelee potilaita koko pohjoisen Suomen alueelta

Uudistettu Espoon eläinsairaala palvelee 24h

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on nirsoileva koira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *