Rengasratsia-turvallisuuskampanja saapuu jälleen kaduille tarkastamaan renkaiden kunnon maanantaina 13.9.2021. Toivotamme lämpimästi median edustajat tutustumaan rengasturvallisuuteen ja sen merkitykseen koko liikenneturvallisuudelle kampanjaviikon aikana.

Renkailla on suuri merkitys liikenteen turvallisuudelle, sillä vuosittain renkaat ovat mukana noin 28 kuolemaan johtaneessa kolarissa. Rengasratsiassa haluamme tarjota autoilijoille ja medialle oikeaa rengastietoa, sillä renkaiden kunnolla ja oikealla rengastuksella on suora yhteys liikenneturvallisuuteen”, Rengasratsian kampanjapäällikkö ja Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo.

Rengasratsia on vuodesta 1997 järjestämämme rengasturvallisuuden kampanja, jonka aikana selvitämme, minkälaisilla renkailla suomalaiset ajavat. Viikolla 37 toteutamme kampanjan eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Suomalaiset eivät tunne renkaitaan

Rengasratsian järjestävät yhdessä Autonrengasliitto, Poliisi ja Liikenneturva. Kampanjan ydintehtävänä on tutkia renkaiden urasyvydet ja ilmanpaineet, jotka vaikuttavat suoraan ajoturvallisuuteen

Hyvä esimerkki on syksyllä tyypillinen märkä keli. Vielä kelvollisilla 4 mm syvillä renkailla auto pysähtyy kostealla asvaltilla 80 km/h nopeudesta 27,9 metrin matkalla, mutta lähes sakkorajalla olevilla 2 mm urilla samasta vauhdista jarrutusmatka kasvaa 37,7 metriin.

Vuosien varrella suomalaisten autojen renkaiden kunto on parantunut, mutta valistustyötä tarvitaan yhä. Puutteita renkaissa voi jonkun verran kompensoida rauhallisella ajotavalla, mutta suuri riski on siinä, että yli puolet kuljettajista ei aiempien tutkimustemme mukaan tiedä, millaisessa kunnossa heidän renkaansa ovat”, Nuora sanoo. 

Näin löydät oman alueesi Rengasratsian

Rengasratsia-viikon aikana tarkastamme tuhansien autojen renkaat. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tarkastustoimintaa ja siitä tehtäviä havaintoja paikan päälle koko viikon ajan.

Helsingissä helpointa on saapua Nordenskjöldinkadulla Auroran sairaalan kohdalla tehtäviin kampanjan valtakunnallisiin avausmittauksiin maanantaina 13.9. kello 10.30 – 12.00. Paikan päällä on mahdollisuus haastatella tapahtuman järjestäjiä ja kuvata renkaiden tarkastustoimintaa.

Muiden paikkakuntien testauspaikat ja ajat voi varmistaa oman alueen aluevastaavalta, joiden yhteystiedot ovat kutsun alla. 

”Koska tarkastamme renkaat läpi maan, kampanjaviikko antaa hyvän läpileikkauksen renkaiden kunnosta ja mahdollistaa samalla rengastiedon jakamisen laajalti”, Nuora sanoo.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *