• Sähköautojen renkaiden osuus Bridgestone EMIAn (Bridgestone) henkilöautojen ensiasennusrenkaiden valikoimasta on tällä hetkellä 11 prosenttia. Luku on lähes kolminkertaistunut vuodesta 2019, ja sen odotetaan nousevan yli 20 prosenttiin vuonna 2024.
  • Bridgestone EMIA on sekä innovatiivisten tulokkaiden että johtavien sähköautovalmistajien tärkeä kumppani. Viimeisimpiä Bridgestonen räätälöidyistä renkaista hyötyviä autoja ovat LightYear One, Fisker Ocean, Audi Q4 e-tron ja Seat Cupra Born.
  • Vuonna 2021 puolet maailman kymmenestä johtavasta sähköautovalmistajasta valitsi autoihinsa Bridgestonen renkaat, ja Euroopan kymmenestä eniten myydystä sähköautosta puolessa on räätälöidyt Bridgestonen renkaat.

Bridgestone EMIA juhlistaa EUROOPAN LIIKKUVUUSVIIKKO 2021 -tapahtumaa (European Mobility Week) julkistamalla, miten yhtiö muuttaa liiketoimintaansa luodakseen edellytyksiä sähköautojen yleistymiselle ja tehdäkseen sähköisestä liikkuvuudesta tehokkaampaa ja saavutettavampaa.

Niin innovatiivisten tulokkaiden kuin maailman johtavien sähköautovalmistajien tärkeä kumppani ja rengastoimittaja Bridgestone panostaa yhä enemmän nimenomaan sähköautojen ensiasennusrenkaiden kehitystyöhön. Sähköautojen renkaiden osuus Bridgestone EMIAn henkilöautojen ensiasennusrengasvalikoimasta on noussut vuoden 2019 neljästä prosentista tämän hetkiseen 11 prosenttiin, ja luvun odotetaan nousevan yli 20 prosenttiin vuonna 2024.

Vuonna 2021 puolet maailman kymmenestä johtavasta sähköautovalmistajasta valitsi autoihinsa Bridgestonen renkaat, ja Euroopan kymmenestä eniten myydystä sähköautosta puolessa on räätälöidyt Bridgestonen ensiasennusrenkaat . Bridgestone EMIA kohdentaa yli 30 prosenttia rengaskehitysresursseistaan sähköautojen ensiasennusrenkaiden kehitykseen.

Bridgestone on sitoutunut edistämään liikkuvuuden kestävää tulevaisuutta. Yhtiö näkeekin sähköisen liikkuvuuden valtavana mahdollisuutena vähentää CO2-päästöjä ja tehdä liikkumisesta ympäristöystävällisempää, etenkin kun Euroopassa uutena ostetuista autoista arvioiden mukaan 20 prosenttia on sähköautoja vuonna 2025.

Tiennäyttäjän premiumrenkaita ja rengasteknologiaa sähköautoihin

Liikenteessä siirrytään nopeasti kohti sähköautoilua ja alempia hiilipäästöjä. Tukeakseen tätä kehitystä Bridgestone lisää sähköisen liikkuvuuden tehokkuutta ja saatavuutta autovalmistajille, autoilijoille ja yrityksille kehittämällä uraauurtavia premiumrenkaita ja rengasteknologioita yhteistyössä johtavien sähköautovalmistajien ja innovatiivisten tulokkaiden kanssa.

Bridgestone kehittää sähköautoihin ja niiden haasteisiin räätälöityjä premiumrenkaita, joissa painotetaan esimerkiksi alhaista vierintävastusta akkujen säästämiseksi ja toimintamatka-huolien vähentämiseksi.

Bridgestone ratkoo sähköautoille ominaisia haasteita käyttämällä sähköauton renkaissa yhtiön johtavia kestävän kehityksen mukaisia teknologioita, kuten toimintamatkaa pidentävää ologic-teknologiaa, kulumiskestävyyttä parantavaa ja vierintävastusta alentavaa TECHSYN-teknologiaa, joka myös vähentää raaka-aineiden kulutusta pitkällä aikavälillä, rengasmelua alentavaa ja ajomukavuutta parantavaa B-Silent-teknologiaa sekä kevyttä ENLITEN-teknologiaa, joka pienentää vierintävastusta jopa 30 prosenttia ja painoa 20 prosenttia, mikä pidentää sähköautojen toimintamatkaa ja vähentää resurssitehokkuudellaan ympäristövaikutuksia. ENLITEN-teknologiaa käytettiin vuonna 2021 jo 6 prosentissa Bridgestone EMIAn ensiasennusrenkaista. Luvun odotetaan nousevan lähes 10 prosenttiin vuonna 2022.

Yksi haasteista on sähköautojen suurempi paino. Siksi Bridgestone kehittää yhdessä autovalmistajien kanssa High Load (HL) -renkaita, jotka pystyvät kantamaan tehokkaiden sähkö- ja hybridiautojen suuremman painon.

Bridgestone EMIA korostaa omistautumistaan sähköisen liikkuvuuden tulevaisuuteen julkistamalla sähköautomerkinnän Bridgestonen ensiasennusrenkaissa tänä vuonna. Merkintä osoittaa, että rengas on käynyt läpi tiukan testausprosessin ja saanut autonvalmistajien hyväksynnän ja että sen ominaisuudet vastaavat sähköautojen ja niiden valmistajien vaatimuksia – parantaen toimintamatkaa, hallittavuutta ja käyttöikää.

Yhteistyötä maailman johtavien sähköautovalmistajien ja innovatiivisten tulokkaiden kanssa

Bridgestone auttaa autoteollisuutta saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa tekemällä maailman johtavien autovalmistajien kanssa hybridi- ja sähköautoja koskevaa yhteistyötä. Esimerkkejä yhteistyön tuloksista ovat muun muassa Mercedes EQA ja EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan LEAF sekä Volkswagenin täyssähköiset ID.3 ja ID.4.

Yhtiö tekee yhteistyötä myös alan innovatiivisten tulokkaiden kanssa: Bridgestone toimittaa yksinoikeudella renkaat Lightyear-sähköautovalmistajalle, joka on kehittänyt maailman ensimmäisen pitkän toimintamatkan, aurinkosähköä hyödyntävän auton, Lightyear Onen. Projektissa yhdistettiin ensimmäistä kertaa ologic- ja ENLITEN-teknologiat. Bridgestone toimittaa yksinoikeudella renkaat myös Fiskerin tulevaan täyssähköautoon Fisker Oceaniin. Bridgestonella on vireillä useita kumppanuuksia disruptiivisten tulokkaiden ja vakiintuneiden johtavien valmistajien kanssa. Viimeisimpiä Bridgestonen räätälöidyistä renkaista hyötyviä autoja ovat Audi Q4 e-tron ja Seat Cupra Born.

Bridgestone EMIAn operatiivinen ja teknologiajohtaja Emilio Tiberio kommentoi Bridgestonen mullistavaa vuotta sähköisen liikkuvuuden saralla: ”Osana sitoutumistaan liikkuvuuden kestävän tulevaisuuden tukemiseen Bridgestone muuttaa liiketoimintaansa ja luo edellytyksiä sähköautojen yleistymiselle. Parannamme sähköisen liikkuvuuden tehokkuutta ja saatavuutta niin yksityisautoilijoille kuin yrityksille täysin integroidulla toimintamallilla. Kehitämme sähköautojen uraauurtavia premiumrenkaita ja rengasteknologioita sekä yritys- ja liikkuvuusratkaisuja, teemme yhteistyötä johtavien sähköautovalmistajien kanssa ja kehitämme jälleenmyynti- ja huoltoverkostomme sähköautovalmiutta. Jo saavutetulta menestykseltä ponnistaen aiomme auttaa kumppaneitamme nopeuttamaan sähköistämistä ja saavuttamaan meille kaikille yhteiset kestävän kehityksen tavoitteet.”

Kymmenen merkittävintä sähköautovalmistajaa maailmassa vuonna 2021 (järjestyksessä): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot ja Mercedes. Bridgestone toimittaa renkaita Volkswagenille, Nissanille, Audille, Peugeotille ja Mercedekselle.

Kymmenen eniten myytyä sähköautomallia Euroopassa vuonna 2021 (järjestyksessä): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC ja Peugeot e-2008. Bridgestone toimittaa renkaat VW ID.3:een, VW ID.4:ään, Mercedes EQB:hen, Fiat 500:aan ja Nissan LEAFiin.

Bridgestonen sisäisen vertailun perusteella. Vertailurenkaina oli Bridgestonen ENLITEN-teknologiaa hyödyntäviä ja muita premium-kesärenkaita koossa 92Y 225/40R18 XL.

Lähde: News Cision


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Oletko tutustunut YouTube-markkinointiin?

YouTube-markkinointi on tehokkainta silloin, kun tavoitat kohdeyleisösi. Käytä YouTube-mainontaa ja hyödynnä YouTube Ads -mahdollisuutta, jotta voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita brändistäsi ja sen tarjoamista palveluista. Voit myös hyödyntää yhteistyötä muiden YouTube-vaikuttajien kanssa, jotka tavoittavat samanlaisen kohdeyleisön.

Koiran eroahdistus

Koiran omistajalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä silloin, kun koira kärsii eroahdistuksesta. Yksin jäätyään koira haukkuu, tuhoaa kodin irtaimistoa, ulvoo tai saattaa tehdä tarpeitaan sisälle silloin kun se on eroahdistunut. Omistaja voi olla koiran haukkumisesta tietämätön, ellei naapuri huomauta siitä. Koiran eroahdistus on harmillista ja sen syynä voi olla myös jokin sairaus, joten ennen hoidon aloittamista on varmistuttava siitä, että koira on terve. 

Kun koira ei syö – mikä voisi olla vikana?

Mikä vikana kun koira ei syö ja mikäli koiran ruokahalu on kadoksissa pitemmän aikaa, on syytä tarkistaa koiran terveydentila. Useat sairaudet, närästys ja erilaiset kiputilat oireilevat usein syömättömyydellä tai heikolla ruokahalulla. Joskus yksittäinen oire voi olla ainoa vihje omistajalle siitä, ettei koiralla ole kaikki hyvin.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *