Vuoden 2021 maaliskuussa teillemme rullaa tulevaisuuden rengas – Michelin ePrimacy. Uuden henkilöautoihin ja katumaastureihin suunnitellun renkaan kehityksessä on paneuduttu kestävyyteen, johon on päästy uusimman ja edistyneimmän insinööritaidon ja tekniikan avulla. Michelinin Euroopan tehtaissa valmistettavat ePrimacy renkaat sopivat sekä sähköllä toimiviin että polttomoottorisiin autoihin.

Huipputekniikkaa sisältävässä Michelin ePrimacy -renkaassa on luokkansa matalin vierintävastus, minkä ansiosta huippuluokan rengas kuormittaa ympäristöä entistä vähemmän ja on käytössä taloudellinen. Samaan aikaan renkaassa yhdistyvät Michelinille tunnusomaiset ominaisuudet: korkealuokkainen turvallisuus, mainio pito ja kestävyys.

Michelinillä on pitkä historia ympäristön huomioon ottavien renkaiden kehityksessä, sillä valmistajan ensimmäinen ”vihreä” rengas, Michelin Energy Saver, esiteltiin jo lähes kolmekymmentä vuotta sitten vuonna 1992. Edelläkävijänä Michelin liitti ympäristöarvot renkaisiinsa jo paljon ennen kuin niistä alettiin puhua yleisesti.

Tulevien rengassukupolvien kehitykselle tien avaava Michelin ePrimacy on hiilineutraali (CO2) ostettaessa. Se on myös maailman ensimmäinen rengas, jolla on ympäristötuoteselostus (EPD, Environmental Product Declaration) osoituksena siitä, että tuotteen ympäristövaikutukset minivoiva elinkaarianalyysi on sisältynyt osana renkaan suunnitteluun.

– Haluamme saavuttaa täyden hiilineutraalisuuden vuonna 2050. Päästäksemme siihen puolitamme tuotantomme hiilidioksidipäästöt jo vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2010. Kehitämme jatkuvasti uusia tapoja käyttää renkaanvalmistuksessa uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja, joiden ansiosta myös renkaiden suorituskyky paranee, sanoo Scott Clark, henkilöautonrenkaiden liiketoimintaryhmän varatoimitusjohtaja ja yhtymän johtoryhmän jäsen. – Vuonna 2030 Michelinin renkaat tulevat olemaan 20 prosenttia energiatehokkaampia kuin vuonna 2010, Clark täsmentää.

Matalan vierintävastuksensa ansiosta Michelin ePrimacy sijoittuu kärkeen Euroopassa myytyjen henkilöautonrenkaiden energiatehokkuuden tilastossa. Se on vertailussa lisäksi yksi markkinoiden parhaista renkaista, sillä vain alle yksi (1) prosentti kaikista renkaista saa huipputuloksen, jossa yhdistyvät A-sijoitus vierintävastuksesta ja A- tai B-sijoitus pidosta märällä tienpinnalla.

Olemme matkalla kohti kestävää huomista. Matalan vierintävastuksensa ansiosta ePrimacy säästää 0,2 litraa polttoainetta 100 kilometrillä, mikä vastaa polttoaineen nykyisillä hinnoilla laskettuna runsaan sadan euron säästöä renkaan eliniän aikana3. Polttoaineen säästö merkitsee samalla CO2-päästöjen merkittävää vähenemistä, muistuttaa Michelin Nordicin toimitusjohtaja Peyman Sabet.

Michelin ePrimacy vauhdittaa osaltaan myös siirtymistä sähköiseen autoiluun. Matala vierintävastus parantaa sähköautojen energiatehokkuutta niin, että toimintamatka kasvaa noin seitsemällä (7) prosentilla muihin saman luokan renkaisiin verrattuna. Käytännössä se tarkoittaa auton 400 kilometrin toimintamatkaan ePrimacyn matalan vierintävastuksen avulla 30 kilometrin lisäystä.

Michelin ePrimacyn ominaisuuksiin kuuluu yhtymän tuotestrategian mukaisesti, että se tarjoaa turvallista ja korkeatasoista suorituskykyä koko käyttöikänsä ajan. Vielä 30 000 kilometrin jälkeen rengas täyttää eurooppalaisen R117 -standardin uusille renkaille määritetyt vaatimukset jarrutustestissä märällä tienpinnalla.

Michelin ePrimacy tulee vuoden 2021 aikana markkinoille 58 rengaskoolla 15-tuumaisista 20- tuumaisiin. Uutuusrengas sopii kaikkiin markkinoiden suosituimpiin automalleihin.

Michelinin Applus Idiadalta tilaamat koneistetut vierintävastustestit uusilla renkailla kesäkuussa 2020 ja 2 mm kuvionsyvyyteen karhennetuilla renkailla elokuussa 2020. Testeissä verrattiin Michelin ePrimacy 205/55 R16 91V rengasta uutena (5,58 kg/t) ja kuluneena (5,13 kg/t) seuraaviin renkaisiin: Michelin Primacy 4 (uutena 7.74k g/t & kuluneena 6.25 kg/t) ; Bridgestone Turanza T005 (uutena 7.17 kg/t & kuluneena 5.81 kg/t) ; Continental EcoContact 6 (uutena 6.39 kg/t & kuluneena 5.49kg/t) ; Continental Premium Contact 6 (uutena 8,93kg/t & kuluneena 6,94 kg/t) ; Dunlop BluResponse (uutena 7.97 kg/t & kuluneena 5.54 kg/t) ; GoodYear Efficient Grip 2 (uutena 7.01 kg/t & kuluneena 5.38 kg/t) ; Pirelli Cinturato P7 Blue (uutena 6.96 kg/t & kuluneena 6.30 kg/t) ; Pirelli Cinturato P7 (uutena 8.79 kg/t & kuluneena 6.97 kg/t).


 Perustuu henkilöauton kesärenkaiden näiden ominaisuuksien suhdeanalyysiin Lizeon kesäkuun 2020 tietokannasta.

Uutena Michelin ePrimacy tuottaa keskimäärin 2 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin sen kilpailijat, mikä vastaa 0,2 l pienempää polttoaineenkulutusta per 100 km. Sähköautolla (VW e.Golf). pienempi vierintävastus vastaa toimintasäteen kasvua 7 prosentilla.

Käytön aikana (35 000 km) Michelin ePrimacy tuottaa keskimäärin 1,5 kg/t vähemmän vierintävastusta kuin kilpailijat, mikä vastaa n. 100 € pienempiä polttoainekuluja ja jopa 174 kg vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Laskelmat perustuvat uudella ja 2 mm kuvionsyvyyteen karhennetulla renkaalla laboratoriossa saatujen koetulosten keskiarvoihin. Polttoaineen hinta laskelmissa oli 1,46 €/l.

Lähde: News Cision


Muuta mielenkiintoista luettavaa muualta

Cappuccino – Suosittu kahvin harrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino.

Affiliate markkinointi – tehokas tapa ansaita rahaa verkossa

Affiliate markkinointi on tehokas tapa ansaita rahaa verkossa. Se perustuu yhteistyöhön yrityksen ja sivuston omistajan välillä, jossa jälkimmäinen markkinoi yrityksen tuotteita ja saa provisiota myynnistä. Affiliate markkinoinnissa menestyminen vaatii kuitenkin sitoutumista ja työtä, sillä kilpailu on kovaa. Mutta kun onnistuu rakentamaan vahvan ja luotettavan brändin, affiliate markkinoinnista voi tulla merkittävä tulonlähde.

Asuntomarkkinoista on tärkeää ottaa huomioon

Asuntomarkkinat ovat myös tärkeä osa asunnon ostamista ja sijoittamista. Asuntomarkkinoiden kehitys voi vaikuttaa asuntojen hintoihin ja vuokratuottoihin. Asuntomarkkinoiden kehitykseen vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten talouden tilanne, väestön kasvu ja muuttoliike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *