Porsche esitteli joulukuussa uuden 911 GT3 Cup (992) -mallinsa, jota varten Michelin kehitti Michelin Pilot Sport Cup N3 -erikoisrenkaan. Auto ja renkaat on tarkoitettu Porschen merkkiluokkasarjoihin.

Michelin ja Porsche ovat yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehittäneet kiinteässä yhteistyössä renkaita saksalaisvalmistajan siviili- ja kilpa-autoihin. Porschen järjestämät kansainväliset mestaruuskilpailut ovat se näyttämö, jossa yhtiö esittelee Porsche 911 GT3 Cupin uuden sukupolven. Kilpailut toimivat arvokkaana testiareenana Michelinille, joka on ollut mukana eri Porsche Cupeissa niiden alusta lähtien.

Uudessa Michelin Pilot Sport Cup N3 -renkaassa parempi pito ja johdonmukainen käytös yhdistyvät pitkään käyttöikään. Nämä parannukset ovat tulosta yhteisestä tuotekehitysprosessista, jonka aikana Michelin ja Porsche testasivat uutta rengasta viidellä eri kilparadalla, joiden profiilit ja vaatimukset ovat toisistaan poikkeavat.  Varmistaakseen uuden slick-renkaan ennennäkemättömän monipuolisuuden Michelin ja Porsche testasivat sitä äärirajoilla ajamalla kaikkiaan noin 10 000 km hyvin erilaisissa lämpötiloissa ja sääolosuhteissa.

Michelin Pilot Sport Cup N3 eturenkaan koko 30/65-18 on uusi, minkä ansiosta renkaan sivuttaispito on kymmenen prosenttia parempi kuin edeltäjällä N2:lla. Takarengas on samankokoinen kuin endurance-rengas ja Le Mans 24H-kilpailuissa käytettävä rengas, eli 31/71-18, mutta se on peräti 0,9 kg kevyempi. Parannukset on saatu aikaan varsinkin renkaan maakosketusalaa kasvattamalla, mikä toteutettiin vahvistamalla renkaan rakennetta ja käyttämällä uusia vahvempia ja joustavampia materiaaleja. 

Michelin Pilot Sport Cup N3 -renkaan sivussa on uusi Michelin Motorsport -brändäys. Renkaat valmistetaan Ranskan Clermont-Ferrandissa Michelinin Gravanches’n hiilineutraalilla tehtaalla, joka käyttää ainoastaan uusiutuvaa energiaa tuotannossaan.

Michelin Pilot Sport Cup N3 (992) on saatavissa helmikuusta 2021 alkaen.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta:

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi lapsellesi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa? Esimerkiksi älykello nuorelle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *