Goodyear esittelee talvikauden 2020 talvirenkaat. Kauden talvirengasvalikoimaan kuuluu sekä UltraGrip Ice Arctic nastarengas että Teknikens Världin talvirengastestin 2020 voittaja – UltraGrip Ice 2. UltraGrip Ice 2 sijoittui kolmanneksi Moottorin kitkarengastestissä 2020 sekä Tuulilasin pohjoismaisten kitkarenkaiden talvirengastestissä 2020. Lisäksi talvirenkaissa saatavilla uusia kokoja SoundComfort -teknologialla.

SoundComfort -teknologia – hiljaisempi ja mukavampi ajaa

Goodyearin talvirengasvalikoima sisältää nyt SoundComfort -teknologian talvirenkaita 88 koossa.

SoundComfort -renkaissamme on sisäänrakennettu äänivalli. Se on kuin renkaassa oleva tyyny, joka vähentää ilman värinää ja vaimentaa auton sisälle ajon aikana kantautuvaa melua. Se tekee auton matkustamosta jopa puolet hiljaisemman tavallisiin renkaisiin verrattuna[i]. Yksi merkittävimmistä rengasmelun lähteistä on renkaan ilmaonkalon resonanssi, jota aiheuttaa renkaan sisällä tapahtuva ilman värähtely, joka välittyy auton rakenteisiin. Goodyearin SoundComfort -teknologia toimii vähentämällä juuri tätä renkaan ilmaonkalon resonanssia. Tuloksena on hiljaisempi, rennompi ajokokemus kuljettajalle ja matkustajille.

SoundComfort -teknologia on aktiivinen renkaan koko käyttöiän ajan, vaikuttamatta renkaan muihin ominaisuuksiin.

Goodyearin nastarenkaat

UltraGrip Ice Arctic – nastateknologia, joka parantaa pitoa ja lyhentää jarrutusmatkaa jäällä

UltraGrip Ice Arctic nastarengas on kehitetty erityisesti ankaraan pohjoismaiseen talvi-ilmastoon. Goodyearin edistyksellisen nastateknologian sekä innovatiivisen muodon ja rungon ansiosta nasta pysyy suunnatussa asennossaan ja tuottaa tehokkaan pidon jäällä. Paremman vetopidon saavuttamiseksi nastassa on terävä etusärmä, joka parantaa pitoa jäällä kiihdytettäessä. Muotoilun ansiosta nasta on vakaampi ja leveämpi takasärmä tehostaa jarrutusta. UltraGrip Ice Arctic on saatavissa 62 koossa 13 – 19 tuumaan, joista 18 kokoa SoundComfort-teknologialla.

UltraGrip Ice Arctic SUV – Edistyksellinen nastarengasteknologia parantaa pitoa ja hallittavuutta lumella ja jäällä

Ainutlaatuisen nastarengasteknologian ansiosta UltraGrip Ice Arctic SUV selviytyy hyvin Euroopan pohjoisimmilla alueilla, joilla lämpötila voi laskea tavallisena talvipäivänä reilusti alle -15 °C:een. Rengas on suorituskykyinen myös lämpimämpinä talvipäivinä. Pinnan muotoilun ansiosta se pureutuu lumeen samalla kun syvät urat parantavat lumen, sohjon ja veden poistokykyä, mikä maksimoi renkaan pidon ja vesiliirtoturvallisuuden. UltraGrip Ice Arctic SUV on saatavissa 55 koossa 15 – 20 tuumaan, joista 17 kokoa SoundComfort-teknologialla.

Goodyearin pohjoismaiset kitkarenkaat

UltraGrip Ice 2 – Pohjoismainen kitkarengas ja testivoittaja 2020 [ii]

Teknikens Värld -lehden (Ruotsi) 2020 talvirengastestissä UltraGrip Ice 2 on selvä voittaja. Renkaalla on testin paras mukavuus ja vakaus, ja se saa myös parhaat arvosanat hirvitestissä. UltraGrip Ice 2 saa myös korkeat pisteet testin muissa luokissa ilman havaittuja heikkouksia. Lisäksi UltraGrip Ice 2 sijoittui kolmanneksi Moottorin kitkarengastestissä 2020 sekä Tuulilasin pohjoismaisten kitkarenkaiden talvirengastestissä 2020. Moottorin testissä rengas sai kiitosta hyvästä veto- ja jarrutuspidosta lumella ja jäällä, sekä huomioitiin testin parhaimmalla märkäpidolla asvaltilla, ja oli testin hiljaisin rengas (matalin melutaso)2.

UltraGrip Ice 2 on pohjoismaisiin talviolosuhteisiin sopiva kitkarengas. Se on kehitetty tuottamaan parempi pito ja jarrutuskyky lumella ja jäällä, sekä parempi yleinen suorituskyky sekä märillä että kuivilla tienpinnoilla. ”Active Grip” -teknologia optimoi tien ja renkaan välisen kosketuksen hyvin liukkailla teillä. Renkaan suora lamellointi pureutuu pintaan, mikä auttaa vetopitoa ja jarrutussuorituskykyä lumella ja jäällä. Yhdessä aktiivisten lohkojen urien kanssa suora lamellointi parantaa vakautta ja vetopitoa haastavissa ajotilanteissa. UltraGrip Ice 2 on saatavissa 57 koossa 13 – 19 tuumaan, joista 21 kokoa SoundComfort-teknologialla.

UltraGrip Ice SUV – tarjoaa katumaastureille suorituskykyä jäällä äärimmäisissä talviolosuhteissa

UltraGrip Ice SUV -renkaan pehmeä seos pysyy erittäin joustavana hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Tämä parantaa pureutumiskykyä, mikä tuottaa optimaaliset ajo-ominaisuudet ja vahvan pidon jäällä ja lumella. Sen lisäksi, että rengas suunniteltiin erityisesti lumisille ja jäisille teille, Goodyear tutki tarkemmin myös katumaastureihin liittyviä erityisvaatimuksia. Ne ovat painavampia, mikä lisää renkaaseen kohdistuvaa kuormitusta. Siksi pidon ja käsittelyn varmistamiseksi renkaalta vaaditaan erityisiä ominaisuuksia. Tässä ActiveGrip-teknologialla on tärkeä rooli. Lisäksi pintakuvio on suunniteltu erityisesti katumaastureille niin, että jarrutusvoima ja vetopito ovat optimaaliset lumisilla ja jäisillä teillä. UltraGrip Ice SUV on varustettu TOP Indicator -teknologialla. Renkaassa on lumihiutalekuvio, joka häviää näkyvistä vähitellen renkaan kulumisen myötä. Kun lumihiutale häviää kokonaan, on aika vaihtaa renkaat, jotta optimaaliset talviominaisuudet säilyvät. UltraGrip Ice SUV on saatavana 48 koossa 16 – 20 tuuman vannekoolla, joista 18 kokoa SoundComfort-teknologialla.

Goodyearin eurooppalaiset kitkarenkaat

UltraGrip Cargo – talvirengas pakettiautoille

UltraGrip Cargo on hyötyajoneuvojen talvirengas. Pintakuvioon ja seokseen tehtyjen uudistusten myötä Goodyearin pakettiautojen talvirenkaan jarrutusominaisuudet lumella ovat erinomaiset, ja paremman kulutuskestävyytensä ansiosta se alentaa kokonaiskuluja.

Lähde: MyNewsDesk

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *