• Tuulilasi 11/2021 testasi kauden kitka -ja nastarenkaat.
  • Continental VikingContact™ 7 ylsi kitkarenkaissa jälleen ylivoimaiseen testivoittoon.
  • Testitulokset kertovat: paras pito talviolosuhteissa, käytökseltään rauhallinen.
  • Continental VikingContact™ 7 on pitänyt kärkipaikkaa kitkarenkaiden testeissä jo vuodesta 2018.

Tuulilasi 11/2021 -lehden suuressa talvirengasvertailussa testattiin kitkarenkaita kokoluokassa 205/55 R16 kahdeksalta eri valmistajalta.

Renkaat arvioitiin eri osakokeissa asteikolla 1-5, viitosen kertoessa erinomaisesta suorituksesta. Jää- ja lumikokeet tehtiin Ruotsin Älvsbyssä sijaitsevalla testiradalla maaliskuussa, kuivan ja märän kelin kokeet Gislavedissa toukokuussa.

Testissä selvitettiin:
– kiihdytystä, jarrutusta ja ajettavuutta jäällä ja lumella
– jarrutusta, ajettavuutta ja vesiliirtoa
– märällä pinnallajarrutusta ja ajettavuutta kuivalla pinnalla

VikingContact™ 7 kirii 91 pisteellä ylivoimaiseen voittoon

Continentalilta testissä oli mukana VikingContact™ 7, joka on pitänyt testien kärkipaikkaa jo vuodesta 2018.

Tulosten perusteella Continentalin renkaassa on paras pito talviolosuhteissa. Rengas on rakennettu niin, että pito jäällä ja lumella on mahdollisimman hyvä. Näillä ominaisuuksilla Continental saa Tuulilasin testissä täydet pisteet talvikokeesta.

Testitietojen mukaan VikingContact™ 7:lla on helppo ajaa myös kovempaa: ”Rengas varoittaa ajoissa lähestyvästä luistosta.” ”Ohjauksen isot kääntökulmatkaan eivät tuota ongelmia, koska rengas puree lumeen ja jäähän niin hyvin.”

Tuulilasi kiittää hyviä talviominaisuuksia, jotka on saavutettu pehmeän kumiseoksen avulla. Niinpä rengas pärjää hyvin myös asfaltilla. VikingContact™ 7 on käytökseltään vakaa ja se tarjoaa hyvän ohjaustuntuman.

Kokonaispisteissä VikingContact™ 7 saa raadilta yhteensä 91 pistettä sadasta, jolla rengas yltää ylivoimaiseen johtoasemaan.

VikingContact™ 7 -kitkarengas pärjäsi voitokkaasti syyskuussa myös Tekniikan Maailma 17/2021 -lehden kitkarengastestissä.


Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *