Talvirenkaiden uusimisen tarpeeseen herätään usein vasta silloin, kun niitä vaihdetaan autoon talven lähestyessä. Jos kuitenkin katsoo renkaiden hintoja, kuluttajalle paras aika uusien ostamiseen on juuri helmikuussa. Hintavertailupalvelun hintadata osoittaa, että talvirenkaiden hinnat ovat tähän aikaan vuodesta alimmillaan, kun taas korkein hintapiikki osuu marraskuulle. Säästö voi olla useista kympeistä jopa satoihin euroihin. 

Hintavertailupalvelu Hintaopas on tarkastellut talvirenkaiden hintakehitystä kalenterivuoden aikana. Data osoittaa, että hinnat ovat alimmillaan noin helmikuun puolivälistä maaliskuun puoleen väliin. Päiväkohtaiset hinnat ovat tuolloin noin 10 prosenttia vuoden korkeimpia hintoja alempana. Vuonna 2021 halvin yksittäinen päivä renkaiden hankkimiseen oli 21. helmikuuta.* 

– Kymmenen prosentin hintaero tarkoittaa neljän renkaan setin kohdalla mallista riippuen jo vähintään 40–80 euroa. Puhumattakaan kalleimmista rengasmalleista, jolloin säästö voi olla jo satoja euroja. Nyt kun renkaiden hinnoissa on ollut muutenkin nousupainetta, niin kuukausittaista hintakehitystä kannattaa ilman muuta seurata rengashankintoja miettiessään, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi.

Talvirenkaiden hinnat lähtevät maaliskuun alun jälkeen tasaiseen nousuun. Hinnoissa nähdään selkeä korotuspiikki lokakuun alussa, ja korkeimmillaan hinnat ovat marraskuun puolivälissä. Viime vuonna korkein keskihinta nähtiin 10. marraskuuta. 

– Syksyn ja alkutalven kysyntäpiikki nostaa odotetusti talvirenkaiden hintoja, Vuoden 2021 lopulla materiaalien saatavuusongelmat ja kuljetushintojen nousu asettivat hintoihin vielä ylimääräistä nousupainetta ja jopa saatavuusongelmia, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Kuluttajat havainneet suotuisat hinnat

Hintaoppaan data kertoo, että talvirenkaiden kysyntä on ollut alkuvuodesta poikkeuksellisen korkealla. Viimeisen kuukauden aikana** talvirenkaiden haut ovat kasvaneet palvelussa 67 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna.

– Kuluttajat näyttävät selvästi etsivän talvirenkaita yhä enemmän jo keskellä talvea. Osa on saattanut säästää alkutalven rengasostoksensa hieman myöhemmäksi korkeista hinnoista johtuen, tai oppinut muuten odottamaan hintapiikin tasoittumista. Osasyynsä voi luonnollisesti olla myös runsailla lumisateilla, jotka herättivät varmasti osan autoilijoista uusien renkaiden tarpeeseen. Puhumattakaan lumisateita seuranneista lämpimistä säistä etenkin Etelä-Suomessa, mikä johti monin paikoin erittäin liukkaisiin ajokeleihin, Matinvesi-Bassett arvioi. 

Nastarenkaat pysyneet ykkösenä 

Hintaopas listaa palvelussaan yhteensä lähes 10 000 talvirengasmallia. Tällä hetkellä kymmenen suosituimman mallin joukkoon mahtuu seitsemän nastarengasmallia ja kolme kitkarengasta. Perinteisiä nastarenkaita haetaan siis edelleen selvästi kitkoja enemmän. 

Suosituin yksittäinen malli on tällä hetkellä Nokian Hakkapeliitta 10 205/55 R 16 94T -nastarengas, jonka kappalehinta on halvimmillaan noin 133 euroa. 

– Suosituimman rengasmallin kappalehinta on kalleimmillaan tällä hetkellä jopa yli 180 euroa, joten myös kaupan valinnalla voi vaikuttaa erittäin merkittävästi rengashankintansa kokonaiskustannuksiin, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Hintaopas kerää kuluttajille yli 1000 verkkokaupan hinnat yhdelle sivulle. Palvelussa on 549 692 indeksoitua tuotetta ja 1145 kauppaa. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

Lähde: ePressi

Ajankohtaiset kasinotarjoukset aikuisille.


Muuta luettavaa muualta:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Kryptovaluutta muuttaa maksuliikennettä

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää vahvaa salausta turvallisuuden takaamiseksi. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat muuttaneet maksuliikennettä merkittävästi viime vuosina. Ne tarjoavat nopeita ja edullisia tapoja lähettää rahaa ympäri maailmaa ilman perinteisten pankkien välitystä. Kryptovaluutan käyttö on edelleen suhteellisen uutta, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sillä on potentiaalia mullistaa maksuliikenne tulevaisuudessa.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *