Michelin X-Ice North 4 nastarengas oli voittaja kolmen luetuimman suomalaisen auto- ja tekniikkalehden talvirengastestissä: Tekniikan Maailma 17/2020, Moottori 9/2020 ja Tuulilasi 11/2020. Myös Michelinin uusi nastaton talvirengas (kitkarengas) X-Ice Snow sijoittui Tekniikan Maailmassa ja Moottorissa nro 10/2020 kolmen kärkeen.

Nastarenkaiden testeissä Michelin X-Ice North 4 sai Tekniikan Maailmassa jaetun ykkössijan tiukassa kilvassa Continentalin kanssa, kun taas Tuulilasin testissä X-Ice North 4 nousi selkeällä erolla voittajaksi. Testirenkaat olivat 16-tuumaisia. Moottori valitsi testiinsä 17-tuumaiset renkaat, ja Michelin X-Ice North sai tässäkin testissä kärkisijan.

Talvikaudeksi 2018-2019 markkinoille tullut Michelin X-Ice North 4 nousi ykköseksi myös vuosi sitten Tekniikan Maailman ja Moottorin testeissä. Se on nimenomaan pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitettu nastarengas. Nastarenkaan jää- ja lumipito-ominaisuudet on viety huippuunsa Michelinin Ivalossa sijaitsevassa testikeskuksessa tehtyjen lukemattomien kokeiden perusteella. Renkaassa on peräti runsaat 250 pientä, tehokasta – ja hiljaista nastaa.

”Michelin on markkinoiden ykkösrengas silloin, kun tienpinta on liukas”, toteaa Tekniikan Maailma loppuarviossaan, ja jatkaa: ”Michelin on todellinen huippurengas vaativille talvikeleille”. Rengas saakin erinomaiset arvostelut kaikissa testeissä ajo-ominaisuuksistaan sekä jäällä että lumessa. Tuulilasin loppuarviossa mainitaan myös renkaan hiljaisuus: ”Suuresta nastamäärästä huolimatta Michelin on joukon hiljaisin rengas”. Nastarenkaalle ominaiseen tapaan Michelin X-Ice North 4 on lumisten ja jäisten teiden rengas, mutta suoriutuu hyvin myös kuivalla ja märällä asfaltilla. ”Se on helppo hallittava kaikissa olosuhteissa”, tiivistää Moottori.

Pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitettujen kitkarenkaiden suorituskyvyssä on tapahtunut viime vuosien aikana suurta kehitystä. Ero nastarenkaisiin on kuroutunut pienemmäksi varsinkin jäisellä tiellä. Michelinin pohjoismainen uutuusrengas, Michelin X-Ice Snow, on vakuuttava esimerkki parhaiden kitkarenkaiden jääpidon kehityksestä.

Moottorin testissä X-Ice Snow sijoittuu ykköseksi tasapistein Continentalin kanssa. Loppuarvostelussaan lehti toteaa renkaasta muun muassa: ”Testin paras veto- ja jarrutuspito jäällä; kiihtyy ja pysähtyy myös lumella tehokkaasti; Looginen ajokäytös kuivalla ja märällä; turvallinen ääritilannekäytös”.

Tekniikan Maailman vertailussa rengas on kolmantena tiukassa kärkijoukossa. Lehden loppuarvostelussa kehutaan X-Ice Snown pitoa lumella ja jäällä, ja sen ajokäytöstä luonnehditaan rauhalliseksi kaikissa olosuhteissa.

Michelinin talvirenkaat ovat erinomainen ja kestävä valinta turvallisen talviajoon. Michelin-renkaille ominainen pitkä käyttöikä ja suorituskyvyn kestävyys erottavat myös X-Ice North 4:n ja X-Ice Snown kilpailijoistaan. Valinta nasta- ja kitkarenkaan välillä on kuitenkin aina tehtävä henkilökohtaisesti vallitsevia ajo-olosuhteita ja omia taitoja sekä mieltymyksiä painottaen.

Lähde: News Cision


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *