Tekniikan Maailman vertailussa oli mukana yksitoista eri valmistajien kesärengasta kokoluokassa 225/45 R17. Vertailuun valikoitiin normaaliin ajamiseen ja tavalliseen perheautoiluun tarkoitettuja renkaita nopeusluokissa W ja Y.

Pisteitä jaettiin osa-alueilla jarrutuspito märällä ja kuivalla pinnalla, ajettavuuspito märällä, vesiliirto suoralla, ajo-ominaisuudet märällä ja kuivalla, melu, mukavuus sekä vierinvastus.

Continental PremiumContact™ 6 keräsi täysiä kymppejä ja kiitettäviä arvosanoja niin märällä kuin kuivalla pinnalla. Testaajien mukaan Continental on kuivalla pinnalla vertailun ykkönen: ”jarrutuspito on hieno ja ajettavuus oppikirjasta”. Märällä pinnalla ajosta pisteitä ropisi erityisesti ”upeasta pidosta ja helposta hallittavuudesta kaikissa ajotilanteissa”. Kiitosta tuli myös renkaan hiljaisuudesta.

Kärkipaikka jaettiin lopulta tasaisesti neljän renkaan kesken. Täyteen viiteen tähteen ja arvosanaan 8,9 ylsivät Continental PremiumContact™ 6:n kanssa Goodyearin, Michelinin ja Nokian testirenkaat.

LÄHDE: Tekniikan Maailma 6/2022 kesärengasvertailu / Mynewsdesk


Muuta luettavaa muualta:

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *